Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Toch mooie Maandbeker Januari

13 januari 2020

Niemand van de 33 deelnemers staat ’s ochtends bij het opstaan te trappelen van ongeduld om eens lekker te gaan golfen. Het regent flink en het is waaibomendag. De maandbeker, negen holes par 3 en negen holes ‘groot’, staat op het program, je hebt je immers ingeschreven, dus dan toch maar, met zeer gezonde tegenzin, richting baan. Aldaar worden schoorvoetend golftassen uit auto's gehaald en karren opgetuigd. Eerst maar eens koffie in het aangenaam warme Hanenhuus.

Binnen klampt een enkeling tegen beter weten in de wedstrijdorganisatie aan met de ontkennende vraag “dat het vandaag zeker niet doorgaat?”, maar Wil Homan en Marijke de Beer geven geen krimp. En terecht. Het blijft op één luttel buitje na droog en de ferme wind, tja, dat blijft natuurlijk wel een dingetje en dat is veelal terug te zien in de scores.

Mister ‘Hole-in-one’ Jan Mevius wordt derde in categorie drie met 29 punten. Dick Jansen en Willem Hoogendijk hebben aan de meet allebei 31 punten, maar Willem heeft hole 10 t/m 18 beter gespeeld en trekt aldus aan het langste eind.

Kersvers lid (eindelijk!!) Remco Boumans troeft met 34 punten, Hans de Beer (33 punten) en Henk Weyschede (31) in categorie twee af. Remco slaat ook de beste dagscore bij elkaar en verwerft daarmee tevens het recht op de maandbeker parkeerplaats. Op korte termijn zal Remco zeker zijn opwachting gaan maken in de hoogste divisie.

Over die hoogste afdeling gesproken, daar legt Antoine Kersten (30 stableford punten) het af tegen Mike Bosma en Wil Homan, ieder met 32 punten, maar Wil speelt de grote baan beter en wordt winnaar.

Neary dames: Agnes van Rijkom

Neary heren: Hans van Maldegem

Longest dames: Els de Ridder

Longest heren: Antoine Kersten

 

De Krim
De Krim — Meer texels