Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Van de Overkanter 2.0

24 november 2018

Hospitality

Vrij vertaald: ”Je bent welkom, en we zullen het je naar de zin maken”.

Op de TESO-boot naar het eiland, word je netjes welkom geheten en ze zijn extra blij, dat de Texelaars ook weer thuis zijn. Een vriendelijke geste! Bij Kaap Noord hebben ze ook zoiets in roestig ijzer geprint: “Lach, en de wereld lacht terug”.

Nog onlangs had ik het voorrecht weer eens op de Kennemer te mogen spelen; het was al meer dan 15 jaar terug dat ik er nog had gespeeld. Alles nog als vanouds, het clubhuis, het startershuis, waar ook de caddymasters en greenkeepers kantoor hielden; destijds domein van de familie Zwemmer, en verdraaid, ik werd nog welkom geheten door Ron Zwemmer; hij kon zich onze toernooien, clinics, wedstrijden, prijsuitreikingen en bakken bitterballen goed herinneren. Op een bijzondere wijze pasten Playboy en de Kennemer goed bij elkaar. Een uitstekende lokatie, mooi gelakte vloeren, keurig eikenhout, kleedkamers in green style, kortom een uitgelezen plek for the old boys networks. En wat erbij hoort, een special z.g. hospitality regeling voor leden van die andere old 9 six golfcourses van het land, als De Haagsche, De Pan. Banen die het mogelijk maken voor elkaars leden tegen een prix d’ami de andere banen te spelen, kortom een mooi netwerk.

Inmiddels zijn er meerdere van dit soort samenwerkingen. In Noord-Holland en in de noordelijke provincies en ook elders in het land. Geen idee of er zoveel gebruik wordt gemaakt van dit vriendelijk gebaar; het biedt wel de mogelijkheid eens verder te kijken en te spelen dan op de eigen baan, en voegt zeker iets toe aan het lidmaatschap van je eigen vereniging.

En het wordt echt een win-winsituatie als er extra spelers van de Overkant op onze eigen mooie uitdagende baan komen spelen en de TESO bij aankomst in Den Helder omroept: ”En de Overkanters, we hopen dat u lekker op het eiland hebt gespeeld”.

Carpe(r) Diem

De Krim
De Krim — Meer texels