Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Van de Overkanter 2.0

18 augustus 2019

Maandbeker

Het 25 jarig jubileum staat in de steigers: hoog tijd eens aan een maandbeker mee te doen. Ook voor de Overkanter een nieuwe ervaring. Nieuwe uitdagingen neem ik altijd serieus en dus toog ik de dag ervoor naar de drivingrange en de puttinggreen voor een potje en puttje oefenen. Vooral de chip behoefde verbetering, had ik mij voorgenomen. Ik vloekte en zuchtte bij elke misslag en toen de zoveelste shank een medeoefenaar de enkel op een haar na miste, stond de redding naast me. “Ben je de chip soms aan het oefenen?”, was de retorische vraag. A.H. uit A zei iets van: “Laatst heb ik van F-J.Z. uit D.K. ook een paar tips gekregen. Kijk, dan doe je ….”. Het resultaat werd na elke oefenslag beter en de bal flopte zelfs de lucht in met een sand.

De volgende dag de maandbekerwedstrijd en met 20 punten over de eerste negen, dacht ik de hoofdprijs in zicht te hebben, maar die tweede negen, he?

Was het dan toch de angst een beker in ontvangst te moeten nemen? Bij de prijsuitreiking – met 33 punten bleef ik gelukkig in de buffer – werd me duidelijk waarom de maandbeker zo populair is. Met ongespeeld fanatisme werd gewacht op de uiteindelijke winnaar, die dan wel zonder beker, maar wel met een eigen parkeerplaats als prijs aan de haal ging. “Tsjeempie”, dacht ik. “Stel, ik had hem gewonnen en ik kom een maand als Overkanter niet op het eiland, wat heb je dan aan zo’n prijs? Ik zou hem via een AIRB&B aan de meestbiedende verhuren”.

Gelukkig vloog een aardig mailtje het Marsdiep over, met een aanbod van inlooplessen van Jan, de Pro. Met een paar lessen chippen; meteen in de agenda genoteerd, net als de les pitchen en putten. Nu nog een les helmprakken, kuultjemeppen, mentale weerbaarheid en het wordt een jubileumjaar waarbij deze Overkanter de plek voor de Winnaar van de maandbeker het hele jaar kan verhuren. Zo wordt inlopen ook een beetje binnenlopen. Fijn feest!!

Carpe(r) Diem

 

De Krim
De Krim — Meer texels