Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Van Maldegem en Siebeles zetten weer mooi Cross Country parcours uit

6 januari 2019

Je voelt je tijdens de jaarlijkse Cross Country wedstrijd , op veel holes toch ietwat gedesoriënteerd ondanks de schriftelijke aanwijzingen van organisatoren Hans van Maldegem en Martin Siebeles en de ondersteuning van je flightgenoten. Waar moet ik naar toe slaan? Waar kan ik naar toe slaan? Haal ik dat wel? Kan ik over de rough? Toch maar proberen? Missie geslaagd dus! De beide heren hebben ook dit jaar weer een uitdagend tracé uitgezet, van links naar rechts, van oud naar nieuw dwars over de gehele baan, inclusief de negen holes par 3. Te kort of te lang leidt veelal tot zoeken want Hans en Martin hebben rough, helm en water echt niet (of niet echt) buiten beschouwing gelaten. Voorbeeldje: Vanaf de rode tee op de 18-de spelen naar de (voor de gelegenheid opengestelde) wintergreen van 9. Menig balletje is bij de oversteek naar die tijdelijke green verloren geraakt in het nat of de dikke helm.

Dat deze wedstrijd in combinatie met de nieuwjaarsborrel en de kampioenhuldiging populair is, blijkt uit de opkomst want 59 dames (14) en heren (45) verschijnen aan de all-tee start van de netto strokeplay wedstrijd.

Bij de dames slaat Els de Ridder zich met netto 79 slagen het beste door de Cross Country heen. Tonny van de Vis volgt op een slag en wordt tweede. Gerri Bolier, die wegens verhuizing naar Julianadorp samen met echtgenoot Piet haar lidmaatschap heeft opgezegd en dus een soort afscheidwedstrijd speelt, eindigt ook met 80 slagen netto en komt op de laagste trede van het podium.

Gerri en Piet zijn weliswaar inmiddels helaas geen lid meer, maar omdat Piet vorig jaar met senioren 2 kampioen is geworden, was hij (en dus ook Gerri) door het bestuur uitgenodigd voor deze dag met de aansluitende huldiging.

Bij de heren gaat Antoine Kersten weer eens helemaal los. Met een mooie 63 slagen bruto en 62 slagen netto troeft hij iedereen af. Soeverein gespeeld Antoine!! Kevin van Zuilekom heeft met slechts drie slagen meer (en netto 64) het nakijken. Revelatie van vorig seizoen, Mike Bosma en inmiddels bijna single handicapper, legt beslag op plek drie met 70 bruto en ook 64 netto. ‘Mike speelt veel beter dan handicap 10’, aldus flightgenoot Maurice Frantzen die het goede spel van de Bosma-telg benadrukt.

Na afloop volgt natuurlijk de traditionele nieuwjaarsborrel annex kampioenenhuldiging. Alle winnaars en winnaressen worden, voor zover aanwezig, door voorzitter Jan van Andel naar voren geroepen en ontvangen onder applaus een schitterend boeket. Als afsluiting van de officiële plichtplegingen zingt ‘tenor’ Hans de Beer traditiegetrouw het door de eveneens aanwezige Jan Heemskerk gemaakte clublied.

 

 

De Krim
De Krim — Meer texels