Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Veel gereedschap en machines gestolen op De Texelse

25 februari 2020

Vrijdagnacht of zaterdagnacht is er ingebroken in de schuur van de greenkeepers van De Texselse. Daarbij zijn onder meer twee verticuteermachines, een handgreenmaaier en een handcirkelmaaier van John Deere alsmede alle Stihl- en Makita apparatuur gestolen. Volgens Hans Witte zijn er geen sporen van braak gevonden. “Alle deuren zaten gewoon op slot. Ik heb het vermoeden dat ze de afstandsbediening van de grote roldeur hebben gehackt en zo binnen zijn gekomen. Vervolgens hebben ze een vrachtwagen volgeladen en de deur weer achter zich dichtgedaan.”

Helaas staat het huis naast de schuur, bedoelt voor personeel, op dit moment leeg waardoor de dieven rustig hun gang konden gaan.

In het vakblad De Greenkeeper en De Texelse Courant roept Hans mensen op om alert te zijn als er het vermoeden is dat er gestolen materialen van de golfbaan worden aangeboden. In dat geval kunnen ze contact opnemen met hans.witte@texelse.nl.

De hoofdgreenkeeper van De Texelse maakt zich overigens geen zorgen dat de greenkeeperactiviteiten vertraging oplopen. “Op dit moment groeit het gras nog niet echt en voor het begin van het seizoen zijn we weer helemaal op orde.”

Hans Witte op archieffoto's

De Krim
De Krim — Meer texels