Golfbaan De Texelse is open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Veels te natte januari maandbeker

11 januari 2021

Als gedroogde peulvruchten, 38 in getal,  die uren in koud water hebben liggen weken, zo voelen de meeste deelnemers zich na afloop van de januari maandbeker; door- en door-, doorweekt. Het gebeurt niet vaak, ruim drie uur golfen in de constante regen met regenbescherming die, ook met dank aan de harde wind, geen soelaas biedt. Komt bij dat de erbarmelijke omstandigheden het spelniveau en dus het tempo bepaald niet bevorderen. Op sommige holes zijn er bij tijd en wijle zelfs vier flights te spotten. En dat wachten, in steeds natter wordende kleren met steeds strammere spieren, is ook niet gunstig voor menige swing.

Gelukkig dat er door corona geen prijsuitreiking is, want het is, ‘hup’, kaart invoeren en dan, zo snel als kan, richting warme douche en droge kleren. Het zal u niet bevreemden; de scores zijn aan de magere kant zijn en niet elke deelnemer vervolmaakt zijn ronde.

In de derde categorie, vanaf handicap 20.1, op de derde plaats Tonny van der Vis met 30 stablefordpunten. Maricus van de Wetering heeft twee puntjes meer en Willem Hoogendijk, partner van Tonny, staat met 33 punten op de hoogste trede van ereschavot.

Agnes van Rijkom, een van de andere van in totaal acht dames, strijdt in de tweede divisie (vanaf handicap 14.1) met Arnold Boomstra om de hoogste plaats. Beide hebben 31 punten, maar Agnes speelt de grote baan (hole 10 tot en met 18) beter en wint. Leuk dat Sieme Boomstra ook vrolijk meedoet en vlak achter zijn vader op plek drie eindigt met 29 punten.

Ook de laagste handicappers hebben het onder deze omstandigheden moeilijk.

Murielle Heideman, spelend met handicap 3, wordt derde met 30 punten. Zij heeft weliswaar dezelfde score als Herbert de Geer (handicap 6), maar Herbert heeft de tweede negen beter gelopen. Winnaar wordt Tim de Haan (handicap 10.6) met 31 stablefordpunten.

En omdat Willem Hoogendijk de hoogste dagscore heeft, mag hij zijn hybride bolide deze maand op de parkeerplaats zetten. Ook makkelijk voor Tonny.

Helaas geen foto's van de winnaars, wel een van een verkleumde Vernon Hughes die tijdens het lange wachten een balletje heeft gevonden

Hole 14

 

De Krim
De Krim — Meer texels