Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Verbroedering tijdens de Rydercup

20 mei 2019

Wat een week! Er is een recordaantal vogels geteld (87) op De Texelse, Ajax pakt na 5 jaar weer de schaal, Duncan wint sinds 44 jaar het songfestival en de overkanters winnen sinds mensenheugenis de Rydercup op Texel. Die klap zal nog lang nadreunen op het eiland. De ontlading bij de overkanters was ook groot. Hier en daar werd een Pogo ingezet: “oh, oh, oh, oho, het was de overkant die overwon, gekkenhuis op de tribune! Niemand die ze stoppen kon”.  

De kenners hadden het verval van de Texelaren echter al zien aankomen. Heren senioren 1, sinds jaar en dag de voorhoede van het Texelse team, was al matig op tik in de competitie, om het maar eens mild uit te drukken. Terwijl heren senioren 2 en 3, die de basis vormde voor de overkanters, bovenin eindigden. De ommekeer was al weken zichtbaar.

Toch was het niet de voorhoede die het verschil maakte, maar juist de achterhoede. Man of the match was immers Paul Schippers die ‘three out of three’ scoorde. Hij mocht de “wissel-vuurtoren-prijs” in ontvangst nemen namens de overkanters. Paul hield een spontane, emotionele en respectvolle speech, de medespelers complimenterend, de tegenstanders sparend en de organisatie, dit jaar voor het eerst in handen van Jan van Andel en Rene Valkhoff, uitvoerig dankend. En terecht. 

Hoewel onderling een hevige strijd werd geleverd, was het hoogtepunt van de dag niet de winst of het verlies, maar juist verbroedering tussen de beide kampen. Verbroedering die s ’avonds werd vormgegeven door het massaal meegezongen clublied onder leiding van Hans de Beer. Er zijn geen overkanters, er zijn geen 2 kampen en de meeste Texelaren zijn ook maar import. Marijke de Beer niet meegerekend dan. “De Texelse golfbaan heeft maar 400 leden, en die 400 leden, dat zijn wij”. Koekoek!

P.S; Filmpje (zie onderstaande URL) van het door Hans de Beer gezongen clublied is gemaakt door Marijke de Beer

 

De Krim
De Krim — Meer texels