Golfbaan De Texelse is open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

WHS handicaps bekend

3 januari 2021

Per heden zijn op Golf.nl de nieuwe handicaps, berekend middels het Wereld Handicap Systeem (WHS), bekend. Open de Golf.nl app en klik onderaan op ‘Mijn spel’. Vervolgens verschijnt links bovenaan je EGA-handicap (‘MIJN HANDICAP) en rechts daarnaast, in kleine lettertjes je WHS-handicap.

Ook is er nu in de app een overzicht te vinden van je qualifying rondes. Klik op ‘Mijn spel’, dan op ‘Handicap’ en op ‘Scores’ om je ontwikkeling van je handicap bij te houden en je scorekaarten in te zien.

Van 4 januari tot en met 1 maart worden beide handicaps weergegeven op de digitale NGF-pas (te vinden op dezelfde app, maar dan op ‘Profiel’ klikken (en daarna op ‘NGF pas’). De EGA handicap blijft in deze periode leidend, ook bij clubwedstrijden.

Vanaf 1 maart geldt het WHS-handicap systeem en zal de EGA-handicap niet meer zichtbaar zijn op de digitale pas.

Golfers kunnen qualifying scores blijven inleveren, maar van 26 tot en met 28  februari worden qualifying kaarten even in de wacht geplaatst en op een later tijdstip verwerkt.

Het is de verwachting dat de WHS-handicap eens per drie weken zal worden geactualiseerd.

Let op: Omdat de beste 8 resultaten van 20 qualifying rondes wordt bijgehouden, is het belangrijk om vanaf nu elke ronde zo goed mogelijk af te maken, ook al is het niet meer mogelijk om in de buffer te spelen, want een mindere score gaat misschien toch deel uitmaken van je 8 beste rondjes (een score van 30 stableford-punten.

 

De Krim
De Krim — Meer texels